4 tips van ons recruitmentteam voor je sollicitatiegesprek

Als je bij AstraZeneca op gesprek komt voor een eerste interview, wil je natuurlijk optimaal voorbereid zijn. En dat vinden wij ook belangrijk! Wij doen ons ‘huiswerk’ vooraf door jouw CV te lezen, vragen voor te bereiden en eventueel jouw LinkedIn-profiel te bekijken.

4 tips van ons recruitmentteam hoe je het beste jouw gesprek kunt voorbereiden. Wij hopen dat je er iets aan hebt. Succes alvast! 

 

1. Bedenk waarom je bij ons wil werken en waarom juist déze baan?

Denk goed na over jouw motivatie: waarom wil jij bij AstraZeneca werken? Wat spreekt je aan?

En, waarom heb je interesse in deze baan? Onze website geeft je een goed beeld waar wij voor staan, wat onze kernwaarden zijn en hoe je toekomstige collega’s AstraZeneca als werkgever ervaren. Een valkuil hierbij kan zijn dat je uitlegt waarom je aansluit op deze functie, maar wij zijn vooral benieuwd waarom je deze baan graag wilt gaan doen. Zo leren we jou ook beter kennen.

2. Ken je goede eigenschappen en ontwikkelpunten

Denk vooraf goed na over waar je goed in bent. Wat zijn je pluspunten? Maar ook: wat zijn je ontwikkelpunten? Kijk hierbij goed naar de baan waarop je solliciteert en geef aan wat je meeneemt voor deze job en wat je nog verder bij jezelf kunt ontwikkelen. Het helpt als je vooraf goed over dit soort vragen nadenkt, zodat je goed voorbereid aan tafel zit. 

Wij geloven in een leven lang leren, zodat onze collega’s groeien in ons bedrijf. We bieden je mogelijkheden om je te ontwikkelen in je functie en door te groeien naar een volgende stap. 

3. Bereid drie competenties voor met concrete voorbeelden

In onze vacatureteksten staat vaak een aantal competenties vermeld waar we naar op zoek zijn. Bedenk bij drie verschillende competenties voorbeelden uit jouw ervaring waarmee je aantoont dat je over deze competentie beschikt. En wees zo concreet mogelijk in je uitleg hierover. Geef aan wat je hebt gedaan, waar je tegenaan liep, welke stappen je hebt genomen en wat het resultaat was. En vergeet niet om ook na te denken over wat je anders had kunnen doen, achteraf gezien. 

Als je dit goed voorbereidt en eventueel uitschrijft, kun je in het gesprek alle kanten op. Vaak kun je één voorbeeld namelijk voor meerdere competenties gebruiken.

4. Bereid passende vragen voor

De vragen die jij stelt, zeggen iets over jou. Bereid deze dus ook goed voor. Als het bijvoorbeeld een strategische rol betreft en jij stelt alleen maar operationele vragen, dan is dat niet handig. Zorg dat je altijd nog vragen hebt, zodat jij ook een goed beeld hebt van de functie en ook van het werken bij AstraZeneca. Wij zien het sollicitatiegesprek als een gesprek van twee kanten, waarin wij kijken of je een sterke aanvulling bent voor AstraZeneca en waarbij jij ook kijkt of AstraZeneca voor jou de juiste werkgever is. 

 

NL-7480/exp.06.2023