Online seminar over de veiligheid en effectiviteit van het COVID-19 Vaccine AstraZeneca

Op 12 februari startten de vaccinaties met het COVID-19-vaccin van AstraZeneca. Eén van de grote stappen die we samen nemen tegen corona. Grootschalige immunisering is de enige weg naar een normaal leven. Op 16 maart organiseerde AstraZeneca een online symposium. Hierin nemen we u mee van de start van de ontwikkeling tot EMA-goedkeuring en grootschalige vaccinatie.

U kunt zich nu aanmelden om dit symposium terug te kijken. Meld u aan via onderstaande button.

 

 

Dit online seminar werd georganiseerd voor voorschrijfbevoegde artsen, apothekers en andere zorgprofessionals die belast zijn met de vaccinatie tegen COVID-19. Het karakter van dit seminar was strikt informatief. Hiermee beogen we onze kijkers in staat te stellen om vragen van hun patiënten te beantwoorden. Dit symposium wordt georganiseerd en gefinancierd door AstraZeneca. 

 

Onze sprekers

prof. dr. Marjolein van Egmond, AmsterdamUMC


 

Niet alle vaccins werken en doen hetzelfde. Dr. Marjolein van Egmond ging dieper in op immunologie en de noodzaak van vaccins bij virale infecties als COVID-19.

Dr. Marjolein van Egmond is hoogleraar Oncologie en Inflammatie. Ze is hoofdonderzoeker bij de afdeling Moleculaire Celbiologie & Immunologie en staflid bij de afdeling Heelkunde van het AmsterdamUMC. Gedurende haar hele carrière is ze gefascineerd geweest door de rol van antilichamen bij de immuniteit en de activering van immuuncellen via antilichaamreceptoren.

Ilse van Hensbeek, AstraZeneca Nederland


 

Effectiviteit is cruciaal. Inmiddels zijn er steeds meer gegevens over de effectiviteit bekend uit het klinisch onderzoek, maar komt er ook steeds meer real world evidence beschikaar.  

Sinds september 2019 is Ilse van Hensbeek actief als medisch directeur voor AstraZeneca Nederland. Samen met collega's is zij verantwoordelijk voor het overleg met CBG, RIVM en het ministerie van Volksgezondheid om de voorbereidingen voor grootschalige vaccinatie in Nederland te treffen. 

Jolanda Hoefnagel, GGD


 

Vaccinatiestrategie is één; een goede uitvoering is doorslaggevend. Jolanda Hoefnagel vertelt over de aanloop naar en de eerste vervaringen met de grootschalige vaccinatie met de verschillende vaccins tegen COVID-19.

Jolanda Hoefnagel is al 12 jaar verbonden aan de GGD als arts infectieziektebestrijding. Voor de 14 gemeenten in Gelderland-Zuid is zij verantwoordelijk voor interventies in de infectieziektebestrijding, waaronder COVID-19.  De hoofdtaak van het netwerk van lokale GGD-en is het beschermen, bewaken en bevorderen van de gezondheid van inwoners op alle leeftijden. Veeva: NL-6842 exp: 03.2023