Andere ziektegebieden


Ook voor andere ernstige ziekten blijven wij medicijnen ontwikkelen en onderzoek doen. Zo leven wereldwijd miljoenen mensen met zogeheten eosinofiele ziekten: ziekten die worden veroorzaakt door een ongecontroleerde toename van bepaalde witte bloedcellen. Het zijn ontstekingsziekten, waarvoor soms beperkt of soms helemaal geen goedgekeurde behandelopties bestaan. 

Wij zetten ons daarnaast in voor een bredere reeks ontstekings- en auto-immuunziekten. Ons wetenschappelijk onderzoek richt zich op een beter begrip van de biologische overeenkomsten tussen deze twee ziektesoorten, en het inzicht in moleculaire werkingsmechanismen die in beide gevallen tot een behandeling kunnen leiden. Op deze manier zoeken we geneesmiddelen die het potentieel hebben om niet slechts één, maar meerdere ziekten effectief te behandelen. 

Wij zetten ons daarnaast in voor betere zorg voor patiënten met neurologische aandoeningen. Op het gebied van cognitieve stoornissen, chronische pijn en andere aandoeningen van het centrale zenuwstelsel zoeken we naar betere behandelingen, die de levenskwaliteit van patiënten moeten verbeteren. Ook doen we onderzoek en ontwikkelen we geneesmiddelen voor neurodegeneratieve- en psychiatrische ziekten en pijnstilling. 

We werken bovendien aan vaccinaties en behandelingen die patiënten moeten beschermen tegen de last van influenza, respiratoir syncytieel virus (RSV) en bacteriële infecties die niet meer bestreden kunnen worden met de huidige antibiotica. 

 

NL-5245